2022-10-13 933 瀏覽
呢幾日涼返d,又想燒嘢食,就諗返起呢間上次經驗好好,決定第二次幫襯啦,不過上一次係幫襯油麻地分店😋,今次試呢間睇吓一唔一樣。環境就譽發廣場可能高層關係,感覺較開揚,不過呢度感覺聽住歌燒嘢食,好舒服。侍應專業有禮,講解清楚,自己會自轉嘅燒烤爐非常易用。食物種類唔可以話好多,不過豬、牛、羊、雞、海鮮、瓜菜、丸類、腸類、甜品,樣樣齊。😋😋依然係最愛燒綿花糖,煙韌甜甜非常好味。🐓雞腎、雞軟骨都幾好食 尤其係灑上大量孜然粉食,勁惹味、香口。雞皮燒完之後已去油脂,名乎其實係脆皮,送啤酒恩物。🐂牛舌粒粒幾爽,配辣粉味道最夾。牛肋腩要掌控火喉,牛味幾濃,但燒得耐就會有d嚡。🥢燒賣脆卜卜,加椒鹽粉就最好食。🐖豬五花腩因有脂肪,燒起上嚟相對會較多汁,軟腍,適合配海鹽食。🐐羊卷肉有少少羊羶味,肉軟腍多汁,當然必配孜然粉進食。🍡丸只係食左蝦卷同墨魚丸,正正常常,但店家會將丸類切半,易燒、快熟。墨魚丸加椒鹽又係好好食。🥬菜類嘅秋葵、翠玉瓜、菠蘿、甜薯都係必點。菠蘿同甜薯純因個人喜好,真心鍾意食呢兩款,又甜又軟,好好食。秋葵同翠玉瓜絕對係食肉太多而必須有蔬菜平衡,而這兩款都係正常好食,秋葵不用調味,鮮味夠;翠玉瓜

侍應專業有禮,講解清楚,自己會自轉嘅燒烤爐非常易用。

😋😋依然係最愛燒綿花糖,煙韌甜甜非常好味。
綿花糖

雞皮

🥢燒賣脆卜卜,加椒鹽粉就最好食。
燒賣

🐐羊卷肉有少少羊羶味,肉軟腍多汁,當然必配孜然粉進食。
蝦卷 墨魚丸

🥬菜類嘅秋葵、翠玉瓜、菠蘿、甜薯都係必點。菠蘿同甜薯純因個人喜好,真心鍾意食呢兩款,又甜又軟,好好食。秋葵同翠玉瓜絕對係食肉太多而必須有蔬菜平衡,而這兩款都係正常好食,秋葵不用調味,鮮味夠;翠玉瓜即使燒完好似好乾,但咬開時切記小心爆汁而灼傷,配孜然粉加辣粉,食完會想再食。
雞軟骨 甜薯 秋葵 豬大腸 牛柳

雞蛋仔 菠蘿

飲品仲加左近期大熱人氣偶像推廣嘅 OOHA,無糖飲落好似健康左😅

最後私心推介隱藏食法,雞蛋仔可以擺到最後燒,因為用餐尾聲會有 HD雪糕,雪糕配雞蛋仔嘅冰火食法極之好味,又熱又凍、又脆又軟。,❤
雞蛋仔配雪糕

以上調味配搭,純粹個人口味喜好,或者你會有新嘅配搭建議。😄
調味粉

咁方便,價錢合理,食物又OK,絕對會有第三次幫襯。😍

2022-10-13