一個人原來都可以盡興😽🎵喺尖沙咀搵嘢食,經過晴空諗起上次嚟食lunch質素都唔錯,所以今次就試吓佢哋嘅omakase,嚟個一人鮨境🙆🏻‍♀️• Lunch omakase course $398前菜有麻醬沙律同蟹肉茶碗蒸,今次個茶碗蒸好夠鮮味,冇上次味道太淡嘅情況,有改善到抵讚嘅👍🏻✨五款刺身先嚟咗鯛魚、赤貝同野生油甘魚。油甘魚做咗兩種食法,一件就原汁原味,而另一件就炙燒。赤貝軟中帶爽,而鯛魚嘅味道就較清雅。再嚟非常大隻嘅岩手縣真蠔,師傅將其一分為二,方便食客享用,並以酸汁調味。大拖羅同樣有片做咗炙燒迫出魚油香味,入口軟滑冇筋☺️到壽司部份就有深海池魚、帆立貝、金目鯛、赤蝦、拖羅同海膽共六貫。深池有少少唔夠凍嘅情況,同埋比起之前食過嘅深池淡味。帆立貝非常鮮甜,加咗少少柚子皮,有清新嘅感覺。而我最鍾意嘅始終都係海膽,記憶中上次嚟嘅時候海膽唔當造,質素差少少,今次依貫海膽冇令我失望,濃甜嘅海膽味直擊口腔😼最後甜品係焦糖味卷蛋,不過不失啦😛
一個人原來都可以盡興😽🎵

• Lunch omakase course $398

最後甜品係焦糖味卷蛋,不過不失啦😛