2022-06-30
✨二訪朗屏抵食西餐✨.星期日去到係朗屏工廠區嘅cafe52食晚餐,大概6點半左右到,唔洗等位就入得座,餐廳裝修以粉紅色為主,牆身仲會有親手畫嘅兔仔圖案,充滿少女心💕打卡唔錯.餐廳以西餐為主,除左Dinner set餐之外,仲有意粉、Burger同小食。飲品方面都有好多選擇(˶ ̇ ̵ ̇˶ ).▫️SetA 紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁$308[包括主菜、餐湯、餐包、前菜、飲品、甜品].#餐湯 係蘑菇忌廉湯好足料,幾creamy;.#餐包係竹炭包;#前菜 係一個水牛芝士三文魚,幾大片,三文魚有芝士配搭,味道唔會太單調☺️.#主菜 紐西蘭肉眼扒,我地叫5成熟,肉質唔錯,肉汁豐富配埋牛肝菌汁味道更豐富😋而且仲有唔少嘅配菜.#甜品 則係一個朱古力香蕉蛋糕,食落口感似mousses,我覺得幾正❤️飲品我地就叫左杯藍梅梳打,夏天飲一流.▫️卡邦尼扁意粉 $75餐廳可以俾客人揀意粉、長通粉同扁意粉,今次我地揀左扁意粉;份量好大碟,食落好creamy,扁意粉煮得唔會太淋,麵條掛汁,幾有口感😆.▫️花茶 $33想講餐廳個茶壺同茶杯都超級靚,勁打卡able💓花茶個花味好香,芬芳撲鼻.如果鍾意我嘅post (˶ˊᵕˋ˵)希望你
▫️SetA 紐西蘭肉眼扒配牛肝菌汁$308
[包括主菜、餐湯、餐包、前菜、飲品、甜品]
#餐湯 係蘑菇忌廉湯好足料,幾creamy;
#餐包係竹炭包;
#主菜 紐西蘭肉眼扒,我地叫5成熟,肉質唔錯,肉汁豐富配埋牛肝菌汁味道更豐富😋 而且仲有唔少嘅配菜
▫️卡邦尼扁意粉 $75
餐廳可以俾客人揀意粉、長通粉同扁意粉,今次我地揀左扁意粉; 份量好大碟,食落好creamy,扁意粉煮得唔會太淋,麵條掛汁,幾有口感😆
▫️花茶 $33
如果鍾意我嘅post (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以follow me @fibee3b