2022-02-04
經常同朋友出走一下,嚟到西貢呢一邊,記得上次嚟過呢一間餐廳 — Little Cove Espresso 食過 French Toast 一試難忘,今次再嚟品嚐其他嘅菜式同埋飲品!Smashed Avocado on Sourdough Rye $90牛油果全部都係牛油果,我最鍾意食!真係有好多好多嘅牛油果蓉喺酸種麵包多士上面超級滿足,再加上撒上 dukkah 呢一種源自埃及嘅香料,將一道充滿異國風情色彩菜式嘅神韻勾勒出來,另外再配上 feta cheese 又將成道菜提升到另一個層次,入口即溶加上羊奶嘅香氣與鹽味,猶如置身於外國城市之中✈️朋友就叫咗一份Smoked Salmon on Sourdough Rye $112Raw Passionfruit Cake $55原本好開心咁叫咗一件甜品食,點知比一隻烏蠅飛咗落去仲要周圍行吓行吓,成件蛋糕我淨係食咗一啖,好sad😭 好想講,件蛋糕其實做得好出色,中間嘅百香果蓉凍餅做得好軟滑,酸酸甜甜嘅味道好清新,全vegan嘅朋友都食得!Flat White $38Hot Chocolate $36
朋友就叫咗一份
Raw Passionfruit Cake $55