2024-11-24
11月係姑媽既生日月呢間之前食過覺得唔錯帶姑媽黎試下沙律:海鮮沙律$88份量十足,魚生有三文魚、吞拿魚、八爪魚、油甘魚切角,雜菜、車厘茄用料豐富。鮟鱇魚肝$138賣相精緻、有4件,入口綿滑。天婦羅:紫菜海膽天婦羅$118蝦、魚、雜菜天婦羅食得多,海膽就未試過,炸到香脆無比既紫菜包裹住半溶既海膽,口感特別。燒海鮮今次揀左3款:蟹味噌甲鑼燒$78 蟹蓋滿滿既蟹膏、蟹肉、蟹籽~仲有鵪鶉蛋黃店員會將4樣食材撈勻~燒起好香,食得出既鮮甜活鮑魚$78鮑魚上到枱仲識郁,同手掌差不多大,店員燒既火喉剛剛好,軟腍口感、鮑魚肉厚、唔需要太多既調味,只係加左七味粉,已經鮮甜無比。帆立貝$78店員會落埋清酒一齊燒,更突出帆立貝既鮮味,湯汁都飲埋。飲品:梅酒加冰$58識我既都知我好鍾意飲梅酒~酸酸甜甜好好飲卷物:雲丹蟹肉卷$228擺盤吸引,面頭就係主角雲丹,份量大方,內裡蟹肉亦唔少,正呀!南瀛卷$288呢款一上枱感受到澎湃兩個字甜蝦慵懶咁攤係一張鋪滿海膽既貴妃椅望住對面既吞拿魚蓉卷而海膽下層亦有海量既吞拿魚蓉魚籽食落層次分明,creamy軟滑魚子既咸香係口爆開~每一口都食到鮮甜海水味兩個人食左$1267~坐得舒
呢間之前食過覺得唔錯帶姑媽黎試下
沙律:
海鮮沙律$88
鮟鱇魚肝$138
賣相精緻、有4件,入口綿滑。
天婦羅:
紫菜海膽天婦羅$118
燒海鮮今次揀左3款:
蟹味噌甲鑼燒$78
蟹蓋滿滿既蟹膏、蟹肉、蟹籽~仲有鵪鶉蛋黃
店員會將4樣食材撈勻~燒起好香,食得出既鮮甜
活鮑魚$78
帆立貝$78
店員會落埋清酒一齊燒,更突出帆立貝既鮮味,湯汁都飲埋。
飲品:
南瀛卷$288
呢款一上枱感受到澎湃兩個字
甜蝦慵懶咁攤係一張鋪滿海膽既貴妃椅望住對面既吞拿魚蓉卷
而海膽下層亦有海量既吞拿魚蓉魚籽
食落層次分明,creamy軟滑
魚子既咸香係口爆開~每一口都食到鮮甜海水味
兩個人食左$1267~坐得舒服枱底有籃放袋,服務一流,呢個價錢超值。