2011-05-30 692 瀏覽
母親節飯。食物牛展,賣相幾唔錯,晶瑩通透,切得薄薄,食落還算軟身,不過未算爽,可以更好既牛展。燒腩仔叉燒,燒腩仔個皮燒得香脆,以燒腩仔黎講,肉香係收貨,係很不錯的燒腩仔。叉燒用上係瘦瘦的,睇落都幾乾身,不過食落唔韌,肉香就一般既叉燒。蝦多士,炸得夠乾身,唔會食落好油膩,吃起來亦脆口,唔洗用上沙律醬都好食。田雞煲,田雞肥美,不過略為咸左d。崧子蝦仁炒西芹,蝦未算鮮爽,崧子反而唔錯,脆脆的。扒豆腐,家常小菜,一般水準,汁太多,一咬舊豆腐成口汁。炸子雞,係呢到既名物,肉質嫩滑,雞皮泛油夠薄香脆,脆卜卜,不過雞皮冇咩肥就好似差咁d野咁。煎釀鯪魚,原先想要桂魚卷,不過煎釀鯪魚已好少食肆做,街上亦唔係好多地方有得買黎自己整,就要碟黎試下。鯪魚肉結實,可口惹味,係好送飯既釀鯪魚。鳳城炒飯,炒得乾身,料咩都有d,亦夠多,係埋尾飽肚既選擇。西米布甸,食落感覺麻麻地,唔多滑,味又淡淡,唔多識欣賞呢個西米布甸。服務,我個人就唔多接受,明明有上菜位,不過上菜總係唔係上菜位,失驚無神從後伸手收碟,客人食緊野,唔好彩打潟點好呢,真係唔係好明係唔係真係要咁急一見人食完就要收碟,又唔係有野上枱唔夠位。呢d情況其實經常
母親節飯。

食物
牛展
燒腩仔叉燒
蝦多士
雞煲,田雞肥美,不過略為咸左d。
田雞煲
崧子蝦仁炒西芹,蝦未算鮮爽,崧子反而唔錯,脆脆的。
崧子蝦仁
扒豆腐,家常小菜,一般水準,汁太多,一咬舊豆腐成口汁。
扒豆腐
炸子雞
煎釀鯪魚
鳳城炒飯,炒得乾身,料咩都有d,亦夠多,係埋尾飽肚既選擇。
炒飯
西米布甸
服務,我個人就唔多接受,明明有上菜位,不過上菜總係唔係上菜位,失驚無神從後伸手收碟,客人食緊野,唔好彩打潟點好呢,真係唔係好明係唔係真係要咁急一見人食完就要收碟,又唔係有野上枱唔夠位。呢d情況其實經常發生,都係今次忍唔住寫下發下蹹風。

環境,無咩投訴,正正常常,光光猛猛。

價錢,散叫幾抵食。

• 煎釀鯪魚