2022-06-16 992 瀏覽
真係好少可會嚟呢啲高級餐廳食晚飯 今次係約咗一個即將離開呢個城市生活嘅友人🙈 所以嚟咗呢間位於Rosewood入面嘅餐廳 食嗰啲decent嘅晚餐黑松露栗子濃湯呢個湯比較杰身 飲得出有好濃嘅栗子蓉🌰 面頭嘅黑松露都好香 味道唔錯醃三文魚配酸忌廉賣相就真係麻麻 喺顏色就覺得應該係用咗紅菜頭去醃 食落味道比較酸 唔係好啱個人口味🥲黃金蝦球估唔到呢間西餐廳有黃金蝦球呢啲中式菜式 外脆內軟 蝦肉仲好彈牙添 好啱送白飯啊😎燒牛里脊肉配松露薯蓉牛里脊叫咗七成熟 所以都比較熟 切開雖然見唔到粉嫩嘅肉🐮 但係依然仲有肉汁 食落口唔會太鞋 都好有牛味法式栗子櫻桃酒慕絲蛋糕最後梗係要叫返個甜品啦 本身有啲擔心蛋糕會太重酒味 但係食落又唔會😮 栗子同cream都好順滑 加上用餅乾做嘅餅底 整體感覺幾特別😉坦白講喺五星級酒店入面食晚餐 價錢都預咗唔會平得去邊 不過食物同服務又真係對得住呢個價錢🤔 如果有咩重要嘅約會 嚟呢度就啱晒啦
黑松露栗子濃湯
黑松露栗子濃湯