2017-05-31
之前同屋企人食過牛扒先生的自助午餐,已很想試下佢吔自助晚餐, 佢地自助餐質素很高,有五星級酒店水準。今次K先生想食自助餐,我就提議去食牛扒先生自助晚餐。我地選擇了第一輪晚餐時間,六點開始,我地五點四十五分已到了。我地被安排有窗口位的座位給我們,環境好好,坐得好舒服。六點正,我地就開始出發拎野食。K先生最鍾意食海鮮,我同佢一齊排隊拎生蠔,生蠔好新鮮即開即食,K先生話好新鮮,好鮮甜,所以佢拎左好多轉生蠔。仲有其他海鮮,如長腳蟹,蝦,啱唒K先生。 由於我不食生冷野,所以我選擇食熱盤先,第一輪,食了花膠海參,好入味;另外蒸魚,蘇皮湯,都不錯。平日可以食甜品當晚餐,見到佢地甜品區,未食已很滿足。呢度甜品款式有好多款,我款款都有試,牛奶布丁超正,很香很滑,食完覺得好滿足。呢度有我很喜歡嘅M字頭嘅雪糕,食咗三球,配上即焗心太軟,這個配撘真係絕配我同K先生食完都話下次要再來食,而且我地覺得佢地自助餐食物真的有五星級酒店水準。
今次K先生想食自助餐,我就提議去食牛扒先生自助晚餐。
六點正,我地就開始出發拎野食。
仲有其他海鮮,如長腳蟹,蝦,啱唒K先生。