2023-05-05 1122 瀏覽
新沙洞澡堂一開張時已引起哄動,無論打卡定食物質素都相當不錯!!當時的我都有bookmark這間餐廳~今次終於有機會一嘗˙Ⱉ˙ 餐廳最有特色的是澡堂設計打卡位,除此之外原來入面仲有全黑裝修打卡,區,有一大塊燒酒瓶打卡牆!!☁️ 晚市韓式豬肉包菜套餐 $328晚市套餐好抵!!又大份又好食˃̶͈ ˂̶͈ 俾咗三款唔同嘅菜: 西生菜、紫蘇葉、紅葉、生菜五花肉肥瘦適中,經過調味后好香~可以包住蒜片、青辣椒、蘿蔔絲一齊食用!!點上自家製甜辣醬,包埋一齊口感豐富!!入口出奇地冇乜肥膩感!! ₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎ 炸雞-韓式柚子外皮好脆,超級crunchy!!!雞肉嫩滑多汁,鍾意柚子醬甜甜酸酸的感覺!!▫️ 西柚梳打特飲▫️ 檸檬柚子梳打兩杯跟餐飲品顏值高,特別是西柚梳打漸變顏色漂亮!!☁️韓式牛肉部隊鍋 $268裏面有牛肉、辛辣麵、厚切午餐肉、洋蔥、腸仔年糕串、泡菜、茄汁豆、雞蛋。入口好濃郁泡菜味,跟餐附送一包辛辣麵調味粉,可以自由選擇落•͈˽ •͈份量唔少,食落好飽!!最鍾意厚切午餐肉,同埋年糕煙煙韌韌!!☁️Cass $38食韓國菜必備啤酒,喜歡韓國國民啤酒Cass,入口一啲都唔苦,感覺清涼!!飲完唔會有heavy感
韓式豬肉包菜
韓式豬肉包菜

☁️ 晚市韓式豬肉包菜套餐 $328
晚市套餐好抵!!又大份又好食˃̶͈ ˂̶͈
俾咗三款唔同嘅菜: 西生菜、紫蘇葉、紅葉、生菜
五花肉肥瘦適中,經過調味后好香~
可以包住蒜片、青辣椒、蘿蔔絲一齊食用!!
點上自家製甜辣醬,包埋一齊口感豐富!!
入口出奇地冇乜肥膩感!! ₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎

炸雞-韓式柚子
外皮好脆,超級crunchy!!!
雞肉嫩滑多汁,鍾意柚子醬甜甜酸酸的感覺!!

▫️ 西柚梳打特飲
▫️ 檸檬柚子梳打
兩杯跟餐飲品顏值高,特別是西柚梳打漸變顏色漂亮!!
韓式牛肉部隊鍋

☁️韓式牛肉部隊鍋 $268

☁️Cass $38
食韓國菜必備啤酒,喜歡韓國國民啤酒Cass,入口一啲都唔苦,感覺清涼!!飲完唔會有heavy感覺,反而較清爽涼快!!

焦糖燉蛋窩夫 $3
為咗慶祝元朗分店開張,
而家長沙灣店只需要加$3一件窩夫!!!!一定要試! ( ˘͈ ᵕ ˘͈ )
甜度啱啱好,面層是燒過的焦糖,好香脆!!
燉蛋蛋味香,配合croffle一齊必食的!!
  • 韓式牛肉部隊鍋
  • 法式焦糖燉蛋窩夫