2005-07-09
根據記錄, 我一共食過Fat Angelo 五次.第一次在將軍澳, 第二次在駱克道. 兩次感覺都只是一般.在皇后大道中這一間是新開的, 短短是兩個多月, 不過竟然幫襯過三次.肥佬五點至八點飲品買一送一, 價錢由三十多元起, 不過飲可樂都OK, 試過Cocktail 就一般, 個Pina Colada 就好淡啦.餐前麵包同沙律就非常不錯, 麵包很外脆內軟, 加上牛油香, 很好味. 但係最近一次個包就變左, 硬了點, 還是舊的好.早前餐牌五至八有個人較細份量選擇, 有些三十零蚊都幾好食, 其中選過35 元的紐約雞翼, 相當不錯. 另外燒大雞都幾好. 不過其他就好一般, 其中試過忌廉闊麵就真係唔得, 要加好多橄欖油先啃得晒.不過最近菜單改了, 在主菜單分了大及小兩類價錢.咁點解會幫襯三次, 其中附近無乜同類餐廳, 另外環境相當不錯, 客人不多, 坐得很舒服. 侍應亦很有禮貌.人客當然最小價錢, 得最大收益, 五至八兩個人去, 一杯價錢, 叫個細的Pasta, 已經送個麵包同田園沙律, 兩個人唔肚餓, 兩杯野, 一個Pasta, 一Set麵包同沙律, 一百多元左右, 帶本書入去睇兩個鐘頭,
第一次在將軍澳, 第二次在駱克道. 兩次感覺都只是一般.
不過最近菜單改了, 在主菜單分了大及小兩類價錢.
人客當然最小價錢, 得最大收益, 五至八兩個人去, 一杯價錢, 叫個細的Pasta, 已經送個麵包同田園沙律, 兩個人唔肚餓, 兩杯野, 一個Pasta, 一Set麵包同沙律, 一百多元左右, 帶本書入去睇兩個鐘頭, 或者搵個朋友去傾計, 覺得好過去Pub 歡樂時光.