2018-05-24 83 瀏覽
香港人到底有幾熱愛打邊爐?無論冬天定夏天都會想去食😆😆定係其實只有我係甘?lol 今日叫左朋友同我去試係鍋銅鑼灣既亞古鍋一睇個湯底就知道係用心煲出黎,係打邊爐之前會煲熱個湯,裝一碗比你飲左先❣️❣️係勁鮮勁好飲,我飲完再添左一碗,而且係真材實料,大大舊花膠係裡面😍😍😍 極愛呢個湯底😍感覺好養生手切安格斯肥牛,你睇唔睇到佢肉同脂肪既比例有幾好🤤🤤係雪花既狀態,唔係講笑,睇到相我既口水又流出黎😆😆黑毛豬腩肉,一般我打邊爐比較少叫豬肉,但佢係黑毛豬所以要試下,我覺得比一般豬肉豬味更濃手打墨魚丸,墨魚丸一向係我喜愛既野食,不過好怕食到好粉既,我愛既係彈牙既墨魚丸😁😁呢個好彈好正!碧綠豆腐,呢個一上檯我研究左好耐,因為個樣好搞笑好似生青苔甘,我估上面應該係波菜黎!唔好見到佢搞笑樣以為唔好食,其實好正😍😍難怪係招牌菜之一桂花蚌,好新鮮,又爽口彈牙😁😁配埋粉少少個湯一齊食真係好好味😆呢間打邊爐真係用料好新鮮好正😍😍下次再食過

呢間打邊爐真係用料好新鮮好正😍😍下次再食過