2015-05-13 715 瀏覽
其實之前都有聽過亞坤係新加坡好出名,所以當知道係尖沙咀分店時都好想去朝聖。不過見好多朋友仔都話總係排隊...排隊再排隊,所以都唔敢去試。 今次我兩點左右去到,可能已經過左個午巿,所以人流都唔算多。不過亦都可能係因為依間亞坤銅鑼灣有兩層關係,所以比較易揾位! 由於時間關係,我冇上第二層參觀,不過以第一層嚟睇,環境都幾舒服,座位都寬敞舒適~ 兩點幾唔太肚餓,所以我就Order左咖椰花生吐司餐啦~落單係以自助形式,付款後會得到一隻白色飛碟,將飛碟放係枱面上的黑色圈圈,咁職員就會派送食物啦~首先試食嘅就係半熟的,我一向都幾鐘意食太陽蛋,見佢地嘅食法都係差唔多,所以都有少少期待。不過一食入口,就變成為失敗,雖然蛋白及蛋黃都算幼滑,但唔知係唔係送到枱時都已經凍冰冰,所以食落都會覺得有少少腥嘅味。我想如果可以熱辣辣咁食,應該會好好多呀~接住就到招牌熱奶茶,其實我係一個唔多"好"奶茶嘅人,所以我曾經問過可唔可以加錢換其他飲品。好在唔俾我咁做,因為依杯奶茶真係俾到驚喜我,飲第一口就已經覺得好香燶嘅茶味,而且仲覺得好滑,飲落喉嚨一啲澀都唔會有,所以真係唔錯~咖椰花生吐司係由薄薄的麵包夾著花生醬,可能係即叫

咖椰花生吐司係由薄薄的麵包夾著花生醬,可能係即叫即制關係,所以都等左差唔多十分鐘先可以到。麵包烘得都非常鬆脆乾身,混合了充滿椰香的咖央醬及花生醬,味道都唔錯呀~
其實亞坤都仲有好多新加坡美食,有機會都要帶老公嚟試吓,因為佢都係好鐘意飲奶茶之人,相信佢都一定會好鐘意杯招牌熱奶茶呀!