趁weekend出開去觀塘~就帶屋企人去左間亞熱帶風🌵泰國fusion菜餐廳食lunch🍽️環境好寬敞好舒服~餐廳前身其實係之前喺上環嘅米芝蓮推介餐廳Moon Thai📍除左傳統泰國菜,仲有特式創意泰菜🇹🇭柚子沙律🥗小朋友點左柚子沙律~不過原來呢個沙律係有dd辣, staff主動話幫我地將個沙律分兩碟上, 一碟唔辣嘅俾小朋友食,好貼心🫶🏻呢個柚子沙律好fresh, 同其他配菜調味都mix得啱啱好~烤香茅豬頸肉🐽烤到個邊邊香脆, 但肉質又好鮮嫩juicy🐷配埋自家製嘅醬汁, 酸酸甜甜好開胃菠蘿海鮮炒飯🍍菠蘿海鮮炒飯幾乎係每次食泰國菜都必點~一上菜就聞到好香🍍炒飯炒得夠乾身, 除左海鮮仲有好多配菜好足料牛肉船麵🍜牛肉好嫩滑, 不過最正係船麵嘅湯底🍜湯底好濃香, 但一d都唔膩😌高質泰國菜🇹🇭而且性價比好高👍🏻
環境好寬敞好舒服~

柚子沙律🥗

烤香茅豬頸肉🐽