2023-09-13
又到中午食飯時間,同事問去邊度食🤔,又係傷腦筋時間,突然間記得友人介紹過呢一間「Pizza Monster」💡,位於To Kwa Wan, Ma Tau Wai Rd, 418號Shop 2, G/F,唔係好遠啫🤨,即去🚘。入面好闊落,好合適一家大細or 同朋友gathering 嘅地方~今次我哋叫咗個堂食中批餐$284 首先有2杯檸檬茶同埋炸雞,外表金黃酥脆,內部就保持著肉質鮮嫩多汁,外脆內嫩,讓人愛不釋手。吃起來鮮甜可口。接住落嘅係海鮮焗闊條麵,白汁味道豐富而濃郁,而且有多種海鮮,如蝦、蟹柳、蜆、章魚等,加上海鮮的鮮甜與芝士的濃郁相互交融,形成一種令人難以抵擋的美味,每一啖都充滿了滿足感和享受。主角就當然係有怪獸多寶中批,有超多餸(洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉),口感好豐富又多層次。雖然係厚批,但個批底真係脆,好好食。超推薦大家嘗試😋😋仲有個意外驚喜,焦糖窩夫配芒果雪糕,真係超好食,係冰火組合!焦糖窩夫外層酥脆,內部柔軟,並且帶有濃郁的焦糖甜味,焦糖的香甜與窩夫的鬆軟口感相得益彰,仲會即煮,所以熱熱地,為整個甜點提供了豐富的口感和風味☺️。配埋芒果雪糕的冰涼與焦糖
今次我哋叫咗個堂食中批餐$284
配埋芒果雪糕的冰涼與焦糖窩夫的溫暖相互融合,形成一種冷熱交融的絕妙對比。當焦糖窩夫的溫暖融合芒果雪糕的冰涼時,焦糖的甜味與芒果的酸甜味相互交融,帶來一種甜蜜而清新的味道。每一口都能享受到焦糖的香甜、窩夫的柔軟、芒果的鮮美和雪糕的滑順,為味蕾帶來美妙的享受🤤🤤。
整體真係好好食,會再嚟食~