2018-05-13
好耐之前來食過日本菜覺得幾好,今次有客人嚟到就帶佢哋嚟食飯!我哋一開始就叫一啲小食,呢個係八爪魚蛋,口感好彈牙,甜甜地幾好食!另外叫咗一份燒明太子,明太子本身比較濃味所以用青瓜嚟隔開,就冇咁鹹,食落好香口,如果用來佐酒一流 !呢一個係日本豚肉沙律,豚肉好甜,一啲都唔韌!下面嘅新鮮生菜用日本芝麻醬汁包住,好開胃!而且好多汁!粟米亦都好甜 !刺身五點包括左牡丹蝦,日本大帶子,三文魚,手釣甘目鯛,鮟康魚肝,油甘魚。全部刺身都非常新鮮亦都好肥美!特別係手釣甘目鯛!又彈牙又甜!魚皮輕輕被燒焦,有小小焦香!帶子勁甜!比較特別嘅係鮟康魚肝!黑松露蒸蛋好滑,一打開個蓋就已經聞到陣陣黑松露香氣!綠茶冷麵好啱夏天食,一啲都唔漏,每啖麵條都有陣陣綠茶香!幾特別。最後尾呢一個咖啡雪糕好有意外驚喜!雪糕好香好滑,咖啡味亦都好濃厚!中間仲有少少咖啡味啫喱!食落有唔同嘅層!好香好好食!今次食過,客人都讚好!下次一於嚟試吓佢嘅午餐!
黑松露蒸蛋好滑,一打開個蓋就已經聞到陣陣黑松露香氣!
今次食過,客人都讚好!下次一於嚟試吓佢嘅午餐!