餐廳: Enjoy Eat
資訊:

2018-03-25 260 瀏覽
食泰菜,食甜品,食火煱要去九龍城,眾所週知,但今日好友帶我去了~Enjoy Eat 餐廳食西餐,味道了得,令人津津回味。下次去九龍城,我又多一個選擇了。Enjoy Eat餐廳雖然只是一間平民化嘅餐廳,但內裏裝潢有各式各樣嘅中國畫及題字,增添不少文化氣息,頗有生趣。餐點選擇豐富,有2人餐,各款晚餐及意粉,甚至有傳統意大利乳豬、手製pizza等。由於近排食了太多肉類,今次選擇食海鮮為主。先來餐湯~蕃茄濃湯番茄香氣十足, 無比濃郁, 酸甜開胃,健康美味。頭盤 : 法式焗田螺($68)香濃嘅起司,帶點鹹香嘅醬汁,軟嫩嘅田螺,再加上充滿牛油香既薯蓉,令人食指大動,完全陷入田螺既世界。主菜 : 比目魚扒伴巴黎牛油汁伴薯條($158)這個比目魚扒肉質滑溜到不得了,配合金黄香脆又熱呼呼的薯條,不消一刻,全部被我吃掉了。主菜 : 緬甸大蝦配蒜蓉牛油汁(1隻$158)大蝦差不多有十吋長,蝦膏豐富,厚肉身而且肉身爽滑,配合蒜蓉牛油汁,口感一流,這個必吃。餐茶(套餐加$3) : 凍檸茶、凍檸水甜品 : 法式焦糖燉蛋($38)焦糖糖衣非常香脆,燉蛋又滑又軟綿,yummy。蘆薈燉蛋白($42)充滿奶香又軟滑, 加

先來餐湯~蕃茄濃湯
番茄香氣十足, 無比濃郁, 酸甜開胃,健康美味。

頭盤 : 法式焗田螺($68)

主菜 : 比目魚扒伴巴黎牛油汁伴薯條($158)

主菜 : 緬甸大蝦配蒜蓉牛油汁(1隻$158)

餐茶(套餐加$3) : 凍檸茶、凍檸水

甜品 : 法式焦糖燉蛋($38)
焦糖糖衣非常香脆,燉蛋又滑又軟綿,yummy。

蘆薈燉蛋白($42)
充滿奶香又軟滑, 加上蘆薈,營養豐富又有美白效用, 女士們必定愛上。

讚賞之處 : 這裏全日不設加一服務費,待客之道卻非常優質。

2018-03-22
  • 法式焗田螺