更多
2018-08-14
228 瀏覽
平時lunch會揀四十蚊左右嚟食,今日食左個百幾蚊嘅刺身定食嚟舒緩情緒不適,食完心情好轉,所以得閒豪下,令自己開心,都係值得既!唔係第一次嚟,但每次都好鍾意欣賞個罩入面嘅雕刻圖案吃不到的是日推介是最好吃的兩點嚟到已經賣晒⋯⋯唯有揀午餐定食啦!都好吸引每個定食套餐都跟前菜、茶碗蒸(即係蒸蛋)、蜆肉味噌湯、甜品及是日特飲。甜品係雪米糍,是日特飲係冷萃檸檬冰茶。刺身定身定食好豐富下,前菜係雜菜沙律,蜆肉味噌湯唔會過鹹,茶碗蒸調味適宜,滑滑的~~哇~~~~好肥美呀,每件刺身都係厚切!有六款刺身,帆立貝、牡丹蝦、三文魚、金目鯛、油甘魚同拖羅。食刺身首先唔點豉油,嚐魚本身的鮮甜味,之後再點少少豉油,提昇鮮味~尤其係件拖羅,入口半溶,油香滿溢,正到不行~淨係食碟刺身已經好滿足,但既然佢跟咗個飯我都要食,唔好浪費食物。個飯都唔錯喎,軟熟帶點黏度七色丼朋友嘅七色丼,都唔輸蝕,有佢至愛嘅海膽,佢都食到好滿足~是日特飲-冷萃檸檬冰茶開頭唔知,以為冰茶係有冰,叫小冰,跟著侍應話係無冰既一笑置之平常茶記的檸茶膽都幾濃,檸檬放久了會苦澀,這杯冷萃茶的檸檬味及茶味都淡淡的,沒有苦澀,而且無糖,喝下很清新~#食得開心
唔係第一次嚟,但每次都好鍾意欣賞個罩入面嘅雕刻圖案
吃不到的是日推介是最好吃的兩點嚟到已經賣晒⋯⋯
唯有揀午餐定食啦!都好吸引
甜品係雪米糍,是日特飲係冷萃檸檬冰茶。
$168
44 瀏覽
刺身定身
38 瀏覽
0 留言
尤其係件拖羅,入口半溶,油香滿溢,正到不行~
$148
57 瀏覽
七色丼
朋友嘅七色丼,都唔輸蝕,有佢至愛嘅海膽,佢都食到好滿足~
29 瀏覽
16 瀏覽
是日特飲-冷萃檸檬冰茶
#食得開心便是值!
張貼