2023-08-13 410 瀏覽
假日去咗Aeon旗下餐廳✨KOMEDA珈琲店✨係一間日本過江龍餐廳,係日本有好多分店,提供有質素嘅食品👍🏻今次同呀B叫咗味噌炸豬扒方堡、KOMEDA彌生漢堡、炸豬柳拼盤及冰與火😋而飲品就叫咗蜜瓜梳打、紅茶及熱咖啡☕️味噌炸豬扒方堡🐷以軟滑方包夾住味噌醬同炸豬扒,口感外軟內脆、味噌醬味道適中、豬扒亦都好鬆軟,份量充夠食到呀B好滿足✌🏻KOMEDA彌生漢堡🍔餐廳用咗king size麵包皮夾住一塊多汁大漢堡同一塊煎到半熟嘅蛋同少量生菜,麵包皮都塗上類似洋蔥口味嘅醬汁非常惹味😋👍🏻炸豬柳拼盤⭐️份量很多,豬扒炸皮薄多肉旁邊加咗啲沙律菜伴碟有沖淡熱氣嘅作用🤩冰與火😍我哋簡咗抹茶雪糕做冰層而火層係用咗類似牛角包質地的麵包,包身溫暖,如果同一時食到雪糕同包會感受到冰與火嘅特別感覺😃飲品想特別一提蜜瓜梳打,梳打加入至靴型玻璃杯內,外形非常可愛,叫夠兩隻會變成一對鞋仔😍但梳打甜度足會適合鍾意甜食嘅朋友

味噌炸豬扒方堡🐷

KOMEDA彌生漢堡🍔