2020-03-20 28 瀏覽
The ThirtySix, 慕名而來的酒吧﹗因為吳彥祖係酒吧老闆酒吧係以Whiskey做主題,所以Lift Lobby已經被一枝枝嘅Macallan包圍住﹗季節限定的食物及Cocktail比較吸引我,所以我Order左個Seasonal Burger,2個小食填飽肚先享受酒精﹗’Gai Yang’ Style Chicken Tempura Toriten Burger雞肉天婦羅配以自制泰式醬汁沙律而漢堡麵包上亦抹上自制的泰式醬汁漢堡食落香脆可口,味道微辣開胃且不油膩,係一個有特色的漢堡,好味﹗Unagi Avocado Roll牛油果、三文魚籽及鰻魚蛋卷牛油果搭配鰻魚原來十分好味,加上三文魚籽,少少沙律醬,成件事十分微妙,竟然食落會似有三文魚饀Salted Egg Chicken Crackling“黃金”雞皮,用咸蛋包裹炸雞皮,雞皮炸得好透徹香脆,雞皮乾身唔油,完全唔覺得食緊雞皮,甚至覺得似食緊“黃金”魚皮,送酒一流﹗飲品方面Gold Rush一杯Seasonal Whiskey Cocktail,主要係Macallan 12做Whiskey個Base,配以檸檬汁及薑汁,飲落清新
The ThirtySix, 慕名而來的酒吧﹗
因為吳彥祖係酒吧老闆

雞肉天婦羅配以自制泰式醬汁沙律
而漢堡麵包上亦抹上自制的泰式醬汁

Unagi Avocado Roll

牛油果、三文魚籽及鰻魚蛋卷

Salted Egg Chicken Crackling

飲品方面

Gold Rush
一杯Seasonal Whiskey Cocktail,主要係Macallan 12做Whiskey個Base,配以檸檬汁及薑汁,飲落清新,易入口﹗
Year of Rat “話梅遇上益力多”
一杯益力多Cocktail,加上一粒話梅,味道酸酸甜甜亦不太濃烈酒味,好飲﹗

Hibiscus
一杯帶有橙味朱古力的Whiskey Cocktail,橙味朱古力帶出Whiskey嘅香味﹗
Bitter & Sweet
Whiskey Cocktail,一杯較濃烈的酒味,淡淡的苦甘味…感覺更有味道﹗

我地2個人,4杯酒加上食物已經飲飽食醉,非常滿足﹗

而且價錢係呢個地區好合理,值得返黎再試佢個Whiskey List….因為係成個大酒櫃可以揀﹗