2021-01-02 135 瀏覽
N 耐無出過街。朋友叫我出去食個下午茶。有什麼地方又乾淨衛生 又要配合時下只得兩個人食飯的規例結果她揀了靚靚下午茶細細份 容易分 非常方便打算係銅鑼灣食 她是九龍人唔係好熟路揀SENSU 非常好 係世貿隔離 由sogo 邊的地鐵站出黎行過去世貿就係 又無車 又唔駛同人逼不過要小心d 唔好miss 左個入口,入口色調比較黑 和係2樓 要行樓梯上但係都ok 唔係好張揚 有dd 鬧市隱世的感覺之前上過去食旁邊的 火鍋店 非常正 見到隔離餐區有提供 輕食 和 2人tea set 都有d 心動 是日上去, 未係好多人。 我地被安排坐上邊邊的卡位呢個設計都幾正,上一級的stage 自成一角,仲有curtain 分隔我覺得好適合私人party 包左個corner bridal shower or baby shower 應該幾正 值得mark底正中窗簾cover 住的 應該係個display screen不過我地今日關注menu 多d平時午餐有漢堡 和 壽司滴滴骰骰 好想試下 不過今日的重點係tea set我地的胃都唔細的 所以就要premium 開心d其實個snack combo 都好吸引 不過就
N 耐無出過街。朋友叫我出去食個下午茶。
有什麼地方又乾淨衛生 又要配合時下只得兩個人食飯的規例

結果她揀了靚靚下午茶

細細份 容易分 非常方便

打算係銅鑼灣食 她是九龍人唔係好熟路

但係都ok 唔係好張揚 有dd 鬧市隱世的感覺

之前上過去食旁邊的 火鍋店 非常正

是日上去, 未係好多人。 我地被安排坐上邊邊的卡位

我覺得好適合私人party 包左個corner

所以都加錢轉special mocktail

food wise 滿足晒鹹甜點 craving
我就循例食左鹹點
香口 大家係到影相 隔左一陣都ok 無淋左 仲係脆卜卜
特別喜歡 cream cheese tart 和mini burger

簡單材料 但味道豐富
pastry cup 唔油膩 cream cheese 又fluffy
加埋d 魚籽 的一陣鹹香 可以食好幾粒

burger 細細塊 都可以控制到 medium rare 真係要比d心機望實
mini bun 都做得好好 表面脆脆的

其餘的仲有蝦律tart 春卷 蝦多士
中間的是 蕃薯仔

中間都有兩件甜品可以share食
芒果mousse 帶點酸味 可以balance 其他點心的甜味

macaron 又不是太甜 就咁食都可以
表面脆皮 放到差不多最後食都無潮到
兩個不同味 我食了 rasberry jam

還有yogurt 加 亞麻籽 非常健康
又可以清清味蕾

小蛋糕 仲有黑松露 入面的chocolate truffle 有真係有d 松露味
重本

我的是golden mist

好fruity 和加左d 茶做base
變成大人的果汁
一次過滿足視覺和味覺享受

by the way,中間的mocha tart
係流心的

聖誕前食了個 sweet tea, 又可以舒舒服服 傾下計
心情都即刻好返d