2022-05-15
日本過江龍進駐荃灣🐮 餐廳主打炸牛排,有唔同部位的吉列牛可以選擇👌🏻除左吉列牛之外仲有炸豬排/ 蠔/ 蝦,但係第一次試梗係要黎個全牛宴🤣 套餐附有麥飯、椰菜沙律、味噌湯,全部都係任添🫣/M9 後腰脊 $318/ /厚切菲力炸牛排套餐 $208//京都勝牛雙味套餐 $198/ 吉列牛炸到金黃色,入面粉嫩,賣相好靚👍🏻 牛肉本身係煮到3成熟,雖然我平時食牛扒都係叫medium rare 但係都覺得黎個就咁食嘅話太生😅如果大家食嘅時候都覺得好生記得叫侍應比個鐵板你,燒佢一陣其實更加香口,同埋會熱辣辣👍🏻 吉列牛外皮鬆脆,牛肉鮮嫩,個人覺得味道方面最好係M9 後腰脊,牛味非常突出!質地方面fillet 係最軟熟嘅👌🏻醬汁方面真係多到我都唔知揀邊款😅 個人覺得M9 後腰脊其實就咁食已經好好食,可以食到佢嘅原汁原味,點少少鹽黎食都可以👍🏻 另外其實咖喱醬都幾特別同埋同牛肉味道記夾,但係就味道濃d,會蓋過牛味🤔 仲有一款黑椒汁我覺得都幾開胃👍🏻整體黎講,算係我食過最好食嘅吉列牛👌🏻 唔知係唔係因為新開張,我食完出黎真係超多人等位,想食就好似我咁早d 去🤣
/M9 後腰脊 $318/
/厚切菲力炸牛排套餐 $208/