2024-04-02
經常去山林道搵嘢食,今日就去咗間新cafe食晚餐❤️ 其實去cafe唔一定等放假食brunch,放工去chill吓都好放鬆㗎😌嚟到「喺度做乜 What’s Up Cafe」,見到成排窗口位已經覺得好舒服~ 我好鍾意見到出面人來人往嘅景象,而自己就同朋友悠閑食餐飯,感覺好慢活❣️叫咗2個set dinner,隨set dinner附上是日餐湯、蒜香牛油脆條同埋沙律🤤 沙律用玻璃樽送上,感覺似外國好興嘅shake salad🤭 有興趣可以落少少沙律醋,然後冚埋蓋shake幾吓,醬汁平均又好味✨法國奶油煮青口 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️就咁睇價錢諗住細細碟,點知原來份量好足,配上奶油香真係食唔停😋 奶油醬濃郁惹味,食晒青口後淨返晒啲醬汁好唔捨得,如果可以配上麵包點嚟食,咁就perfect啦👍🏻波士頓龍蝦配白松露忌廉意大利飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嚟cafe竟然有龍蝦同白松露🦞 食得咁尖梗係要試吓!上菜影相時已經聞到松露香,擺盤擺得好靚,龍蝦雖然唔算大隻,但連埋龍蝦鉗啖啖肉真係好正!意大利飯我好怕煮得太硬,呢度就唔會嘞,軟硬適中~ 香草燒法國原隻春雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️好大隻燒春雞,餐廳好好幫我地一開二方便share🍗 我就梗係先食我
法國奶油煮青口 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
波士頓龍蝦配白松露忌廉意大利飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香草燒法國原隻春雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️
好大隻燒春雞,餐廳好好幫我地一開二方便share🍗 我就梗係先食我最鍾意嘅雞翼啦,雞翼大大隻,皮好香脆,雞肉有淡淡香草味唔會過份調味~ 春雞有好多配菜伴碟,南瓜蓉值得一讚,甜甜地滑滑地,同行友人同我爭住食🤭
我發現呢度每樣食物都好足料,下次叫男朋友嚟再無藉口話cafe食唔飽嘞😌