2024-07-15
當身處喺車水馬龍嘅灣仔鬧市,想搵個商場行下、坐低食吓嘢、涼吓冷氣都好似有啲難度。好彩最近地鐵同電車站嘅就有大有商場,上面仲有間坐得舒舒服服嘅Délifrance,唔止得麵包同嘢飲,而家仲推出咗勁抵食嘅「 二人餐 💲198 (無加一) 」! 頭盤可揀餐湯或沙律主食揀兩款:選擇中有六款意粉、一款包類、另外四款另加$30-$50甜品兩款:牛角包雪糕🥐另外心太軟雪糕另加$28 是日餐湯係蕃茄忌廉湯,滑溜微酸開胃。本身想嗌ribs但可惜售罄,下次我要早啲先得!所以main 改咗嗌《 Fish & Chips +$40 》 同《 紅酒燴牛尾意粉 》 。《 Fish & Chips +$40 》 嘅炸魚柳外層好香脆,而內裏嘅魚肉唔乾有肉汁,半碟有沙律菜同粗薯條,仲有千島醬同茄汁~ 《 紅酒燴牛尾意粉 》 望落去意粉有啲乾,但其實撈勻啲汁之後都幾好味,起碼唔會太腍。牛尾入味嫩腍,但有少少膠質,口感唔錯。跟餐甜品有 《 牛角包雪糕🥐x2 》 但其中一個《 +$20升級 心太軟雪糕 》跟餐仲有飲品添!揀咗 《 熱有機茶(蘋果)》 同 《 凍芒果熱情果梳打 》如果揀唔升級嘅話,二人餐每人$99已經好豐富,
頭盤可揀餐湯或沙律
甜品兩款:牛角包雪糕🥐另外心太軟雪糕另加$28
是日餐湯係蕃茄忌廉湯,滑溜微酸開胃。
本身想嗌ribs但可惜售罄,下次我要早啲先得!
跟餐 甜品有 《 牛角包雪糕🥐x2 》
但其中一個《 +$20升級 心太軟雪糕 》
跟餐仲有飲品添!
揀咗 《 熱有機茶(蘋果)》 同 《 凍芒果熱情果梳打 》
如果揀唔升級嘅話,二人餐每人$99已經好豐富,呢間仲坐得幾舒服~ 超抵食!