2017-09-23
苤芽好立克冰露 $48早在開店初期已經幫襯過該店的火焰雪山 無咩太深刻印象 今次認真啲睇哂成份menu 揀左份未食過既冰露 食完都唔係好確定係咩黎 大概似係碎冰質感 食到有淡淡好立克味 表面又灑左啲西米 叫冰露都解得通既 不過賣相唔算好eye ball catching 最後要講重點 就係無得輸既朱古力味movenpick雪糕球!根據在下食雪糕既經驗 movenpick既朱古力聽落唔特別但係味道出眾 個人覺得掂過好多同味既雪糕brand 至於另外可供選擇既比利士glacio雪糕就有緣再試試焦糖焗西米布甸 $32焦糖燉蛋食唔少 試下叫個差唔多又有西米既產品 感覺有小驚喜!首先size唔細 食緊另一款凍食甜品果陣上枱 食完轉戰呢份相機食埋都仲興合合 適溫入口 一啖啖布甸混埋火槍燒過既焦糖面食感覺唔會太漏 有西米比起純焦糖燉蛋又多左啲口感 雖然網上見食評唔見太多人揀 不過食完表示滿意
苤芽好立克冰露 $48
焦糖焗西米布甸 $32