2022-05-28 135 瀏覽
今日去開錦田,順便嚟假日市集行吓。前一晚做足功課睇吓有啲咩好食,最後揀好咗呢間農得。一入去老闆娘已經熱情招待,主食嘅menu係要問老闆娘攞嘅。最後揀咗蝦多士,文昌雞pizza同埋薯餅。因為即叫即製,所以等候時間都幾長,大慨等咗半個鐘就上咗蝦多士啦。蝦多士好靚好吸引,一咬落去,嘩!麵包好脆!調味唔算濃所以更食到蝦嘅鮮味。重口味人士覺得可以濃味少少不過呢度賣點係有機健康,所以清淡啲都明白!之後上嘅係文昌雞pizza,嘩!一上嚇親我,超大個呀!兩個人好驚食唔哂Pizza係啱啱焗好,食嘅時候要小心熱,店家都好細心咁提供手套我地。一咬落去,啲芝士拉絲拉到好長!啲芝士好似唔使錢咁!Pizza用咗番茄醬調味,調味適中,唔會太淡或太濃味。主角文昌雞好鮮甜!超級想買一隻走,$200一隻,不過因為之後唔係即刻返屋企,所以下次先。食咗3塊pizza,好滿足,最後上埋嘅薯餅,有濃濃嘅香草味同芝士味。食哂所有嘢好飽啦,甜品下次再食。老闆同老闆娘都好好會問客人啲嘢食啱唔啱食,係一間好chill好有人味嘅小店。有機會一定會再嚟!

不過呢度賣點係有機健康,所以清淡啲都明白!

蝦多士
文昌雞pizza