2021-12-03
多年來金鳳大餐廳屹立不倒,依然情調滿滿,老伙記的人情味也毫不退減,十分温暖。🥰 如果聖誕節嚟食鐵板扒餐,應該都幾好氣氛,又經濟實惠🎅🏼💰串燒牛柳餐 $130是日午餐-黑椒特色鹹豬手 $50均跟餐湯、餐包、飲品🍽🍝🐂🐖🥩🥖🥘🍗🥂時光任苒,必須講金鳳的鐵板餐完全保持到一貫水準,同我以前認識嘅味道,一樣咁好味。牛柳很tender and soft, 坦白來說,味道比某些fine dinning 還要好。除了牛味濃郁,口感還很軟熟!(聽聞熟客都鍾意呢個招牌牛柳餐/串燒牛柳餐🐮)另外有超抵嘅午餐,每款劃一$50,呢個年代仲可以用50大洋係港島食扒房,難怪每個時段都咁旺場!豬手無骨啖啖肉,連帶筋位,都係好高水準,超滿足🐷❤️🍻老闆仲話而家做埋外賣,金鳳社交平台 (search 金鳳大餐廳-灣仔) 可以直接落單,送貨範圍覆蓋全香港島,附近既居民同office 人有福了🤩除咗味道,今次仲食番好多回憶,vintage之最! 💃🏻
💰串燒牛柳餐 $130
是日午餐-黑椒特色鹹豬手 $50
均跟餐湯、餐包、飲品
🍽🍝🐂🐖🥩🥖🥘🍗🥂
除咗味道,今次仲食番好多回憶,vintage之最! 💃🏻