2023-03-07
廚師發板🤎 現場直擊老闆整馬卡龍!]推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #西營盤 - 澄居 🍻由老闆一人主理嘅廚師發板 🧑🍳 由前菜⇰主菜⇰甜品 都一手包辦。我個日食除左現場表現 即整馬卡龍,仲會同食客吹水飲杯🍻 好鍾意呢種街坊小店,人情味🈵️🈵️ P.S. 餐廳係寵物友好,歡迎各位帶埋自己嘅仔仔囡囡 🐩🐈 個日超幸運識到Q爆嘅 @tinywhitedovy·【𝗙𝗼𝗼𝗱 食品 🥢】◐ 雞肉串燒◐ 白花膠鮑魚雞湯煲 🌟◐ 燒三文魚鮫 🌟◐ 西京燒銀鱈魚 ◐ 燒雞軟骨串◐ 甜品拼盤 🌟燕窩1罐+燒饅頭+ 燒菠蘿+馬卡龍【𝗢𝘀𝗮𝗸𝗲 清酒 🍶】◐ 喜樂長 KIRAKUCHO◐ 七冠馬 (純米)·【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】個人最愛一定係個 「白花膠鮑魚雞湯煲」用瓦煲坐熱🔥 味道超鮮甜!仲要揀咗有美顏+治療效果嘅白花膠,足料又抌本💰另外 「燒三文魚鮫」同 「西京燒銀鱈魚」兩款魚類都出色,魚油頗多,燒得亦好香!🐟 廚房係隔離,即燒即刻攞出嚟,0時差體驗最熱辣嘅味道最後壓軸有個「甜品拼盤」‼️ 老闆夠薑係我地面前 現場整
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
◐ 甜品拼盤 🌟
燕窩1罐+燒饅頭+ 燒菠蘿+馬卡龍
【𝗢𝘀𝗮𝗸𝗲 清酒 🍶】
◐ 喜樂長 KIRAKUCHO
◐ 七冠馬 (純米)
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
最後壓軸有個「甜品拼盤」‼️ 老闆夠薑係我地面前 現場整 馬卡龍,仲要成功( ´▽` )ノ 果然犀利,比著我肯定fail左唔知幾多轉… 最滿足係 有成大罐 「冰糖燉燕窩」🥰 食極都好似仲有咁
成餐淨係串燒略淡味,其他都好滿意 🫶🏻 仲有sake飲,同同場食客&老闆一齊 KANPAI 乾杯🍻 氣氛好好
🍴 @eureka.hkg
📍 西環西營盤第一街129號地下
🏷️
地區:#laymao_西環
分類:#laymao_日式
#hkig #hkigfoodie #hongkongfood #餐廳食評 #foodiehk #香港美食 #相機食先 #打卡推介
#週末好去處 #情侶好去處 #怕拖好去處 #coffee #外賣推介 #性價比高 #hkfood #香港好去處 #灣仔美食 #hkgirls #omakasehk #西營盤美食 #西環美食[人情味濃廚師發板🤎 現場直擊老闆整馬卡龍!]
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
◐ 甜品拼盤 🌟
燕窩1罐+燒饅頭+ 燒菠蘿+馬卡龍
【𝗢𝘀𝗮𝗸𝗲 清酒 🍶】
◐ 喜樂長 KIRAKUCHO
◐ 七冠馬 (純米)
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
🍴 @eureka.hkg