2022-01-17 151 瀏覽
唔可以堂食,噤只好外買返屋企食啦!一路都想試一下屯門碼頭的餃子外賣店,就趁呢個機會去買啲餃子返屋企食,去到餃子店見到店面裝修得都好有品味,仲有幾個人排隊買緊餃子,咁就更加放心一試啦,因為第一次食所以樣樣都想試下,咁就不如買兩個包含9隻餃子嘅套餐,一個係湯餃套餐,包含韭菜,椰菜和香荽餃子,一個係煎餃套餐,包含咖哩,芝士粟米同埋泡菜餃子,但又怕唔夠飽,所以叫咗個湯麵同埋一個撈麵,湯麵我就選擇咗分湯加多兩蚊,等咗五六分鐘就已經全部預備好啦,仲有醬汁醋同埋酸蘿蔔餸㖭。可能住得近返到屋企打開全部都仲係熱辣辣,首先張湯倒到返落個湯麵嗰度然後整返軟佢,麵嘅質地唔錯好軟滑,椰菜,韭菜同埋香荽嘅餃子食落都好好味,啲皮亦都唔算厚,而咖哩餃子就真係好有特色,泡菜餃子食落更加美味,芝士粟米餃子亦都好香芝士味,值得推介,撈麵辣辣地都好開胃。最初以為9隻餃子唔多,原來食落都好飽,好彩啲麵都好好味,一個好滿足嘅外賣套餐。

9隻餃子套餐加湯麵

一個係煎餃套餐,包含咖哩,芝士粟米同埋泡菜餃子,
9隻煎餃套餐加撈麵

兩個套餐加撈麵湯麵

仲有醬汁醋同埋酸蘿蔔餸㖭。
醬汁醋和酸蘿蔔

咖哩餃

泡菜餃子食落更加美味,
泡菜餃

芝士粟米餃子亦都好香芝士味,
芝士粟米餃

韮菜餃
咖哩泡菜芝士粟米餃
2022-01-13
5 分鐘 (外賣自取)
9隻餃子套餐加湯麵
9隻煎餃套餐加撈麵