2019-08-19
金鳳丫金鳳, 相信好多人就算冇食過都聽過, 由細陪到我大既渣渣想鐵板牛柳, 諗起都留口水。 不嬲都食開銅鑼灣個間, 不過呢, 要去個fd度玩board game, 所以搵左間近佢。 係D2既 金鳳!我覺得係平價野黎講, 不論口感, 味道, 價錢, 性價比都十分之高。 今次出奇在, 就算成鋪滿晒人, 排晒隊, 忙到死, 待應既服務態度都超好, 有講有笑, 好有人情味。 講返食先, 我地4個人食, 分別試左佢幾樣唔同牛牛。 認真講, 呢個價錢係抵食既。 例牌, 港式西餐都有熱辣辣既紅白湯同餐包, 上台仲出緊煙, 好好飲, 餐包熱但又唔會又硬又乾。 (比起銅鑼灣個間好飲啵!)我地叫左 帶子牛柳餐 同大蝦牛柳餐就一樣。 貴族牛扒同頂級西冷扒就木板上。 帶子呢, 不過不失, 就岩岩好, 大蝦都ok, 好夠味。 重點都係好鍾意佢鐵板上既牛柳, 我地話要5成熟又真係岩岩好5成熟, 牛味幾夠, 外焦內軟! 好食。 食返以前陣味!頂級西冷扒, 因為木板上, 所以凍得快, 但都不失牛味, 比之前更好味, 會彈牙d. 最後既貴族牛扒, 係最貴既, 但都不失佢貴族既名號, 牛味比之前幾塊都重, 又介乎內軟外彈
我地叫左 帶子牛柳餐 同大蝦牛柳餐就一樣。
貴族牛扒同頂級西冷扒就木板上。
最後既貴族牛扒, 係最貴既, 但都不失佢貴族既名號, 牛味比之前幾塊都重, 又介乎內軟外彈既感覺, 最外層仲要岩岩好脆皮。 其實真係個廚既手勢好!試晒4塊, 最好味真係貴族牛扒, 貴得有道理。
認真, 本來食開銅鑼灣個間金鳳, 感覺會越食越唔好食。 但食呢間就真係分數俾返晒佢。 最後問一問經理, 原來銅鑼灣個間已經係唔同老闆, 難怪餐牌味道樣樣都唔同晒。
金鳳真係冇得頂。