2008-10-18
開左一個星期,聽講係某藝人開喎,咪去見識下。今日 (星期六) 6 點 半左右去到,已經有唔少人等位。門口個派 number 個小姐,可能 40 出頭啦,塊面黑爆,派一個 number 都要 30 秒,不過旁邊個帶位個小妹妹就超有禮貌。我就估個小姐一定係老闆。再望下,兩隻手上面的戒指望唔真,但係的 design 好有貴氣,左手隻玉鐲超靚,我就估可能係老闆的屋企人義務幫手,就冇出聲。等左 5 分鐘就放我入去,坐最裡面。不過再望下,有大約 1/5 間餐廳好似冇打算用。我估係人請唔足。「簡單廚房」 走中級餐廳價錢,不過的裝修就走輕鬆中高級餐廳路線。唔錯。我地坐兩人卡位,有的窄,落 order 個位小姐一黎就踩到我隻鞋邊。落完 order 我就立即私下抱怨,再望望落 order 個小姐,依,好熟面口喎,咪同事三分親個文丞君,再望真的,有化妝喎,斷估都冇認錯人…叫左兩個個人餐,一個海鮮飯,一個三文魚意粉。個湯 5 分鐘就到,個意粉同飯就等左半個鐘。有相。味道中上。條三文魚有的乾,不過海鮮飯隻青口同隻中蝦就好新鮮,意粉同飯好濃味。雖然我估佢人手不足,不過的 waiter 就好快手,一叫就有人,ser
雖然我估佢人手不足,不過的 waiter 就好快手,一叫就有人,service 可以話滿分。
食完飯,有個阿哥著牛記過黎問我地的野好唔好食,十足好似去食私房菜。不過我認不出這個人。唔知係唔係老闆呢?
埋單 $150 冇比貼士,因為個 waiter 等唔切我攞銀仔。不過其實的 service 真係唔錯。
出到黎 7 點半左右,等位等到人山人海,所以要早的去。
p.s. 呀,重有,有個 $38 兒童餐,用架玩具車上菜,幾得意。