2018-03-16
每次經過依間舖頭,都見好多人等位,今日見早早地,等嘅人唔多,就排隊試試 排隊無聊時🤳,睇吓食評有乜推介(其實只係睇相),見好多toro相🐟,我估應該係依度招牌菜 🍱等咗半個鐘左右就入得喇,點咗兩個定食,第一個: 魚腩蓉飯定食($135),其實我對魚蓉飯有情意結,一來我鍾意嗰種有得食有得玩嘅食法,第二,就算個魚唔太新鮮,你都可以用方法調教出更好嘅味道,所以喺香港,通常都會叫魚蓉飯😅今次我改咗做壽司飯,其實個飯整體都Ok,但我覺得個飯略為酸,好難加調味中和,個蒸蛋都滑,但少咗有湯嘅日式蒸蛋🥚,另外,個麵豉湯都有啲過咸,反而我好鍾意食嗰兩片蘿蔔,好清甜。第二個點咗自選丼:我哋點咗3🐟,三文,中拖&大拖,一上枱我覺有啲被fake,依3舊叫中拖⁉️❔❓are you sure?😲依3舊平時食放題叫吞拿魚,隨時都有,依家仲要收$82/3💸💸總括而言,以今次經驗,食魚蓉飯還可🉑️,如果一心嚟食拖羅❌,我會試其他