2024-09-10 333 瀏覽
心血來潮好想食醬油蟹,捉咗奴才爸同我去尖沙咀一間韓國餐廳試吓,入到餐廳發現原來好多韓國人幫襯,睇嚟呢間應該幾地道😌喺平板上點完菜之後好快就有幾碟唔同嘅前菜,有昆布、泡菜、木耳、鵪鶉蛋等,真係好有傳統地道韓國菜嘅feel👍🏻醬油蟹🦀醬油蟹已經全部處理好切開四份,而且見到超多膏🤩🤩底下仲有一碗飯同紫菜,會有店員幫手將啲蟹同蓋上既蟹膏刮乾淨再撈埋落啲飯度,唔使自己搞咁捩hea👍🏻蟹肉軟糯鮮甜唔會太咸,一隻唔係幾夠食🤭🤤辛奇湯🍲味道係好地道既韓國泡菜豆腐湯,入面好足料🤩如果唔食得辣嘅朋友就要留意,因為都比較辣,但係送飯嘅話就真係一流😋特選牛肋肉🐂呢款係餐廳招牌菜,用櫻花蜜糖醬醃製🍯韓牛牛脂分布比較平均,肉質軟滑得黎有咬口而且好juicy😋所用既燒網又同豬五花唔同,確係製作認真講究👍🏻濟州黑毛豬五花肉🐖有店員幫手燒我最欣賞🤭熟手燒至少可以確保唔會燒過龍😌雖然係五花肉部位,但係燒完見佢放上隔網上又唔係滴咗好多油出嚟,肉質軟熟唔肥膩,濟州黑毛豬果然名不虛傳😋🤑 人均消費:~$500🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:GALBI TOWN (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓☆.。.:*・°

醬油蟹🦀

濟州黑毛豬五花肉🐖
濟州黑毛豬五花肉

🤑 人均消費:~$500
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:GALBI TOWN (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #韓國餐廳 #醬油蟹 #韓燒 #地道韓國菜 #GalbiTown
醬油蟹
辛奇湯