2022-07-17
最近發現黑布小巷 原來喺炮台山開咗外賣店❤️雖然冇堂食 但買完外賣可以去步行大約5分鐘左右嘅東岸公園食 我哋嗰日黃昏過去 一路望住黃昏海景 一路食住美食 感覺好舒服 好寫意🥰所有食物都係落完單即刻製作 不過店員好快手整好就有得拎❤️原來仲可以經QR code 預先落單 黎到就拎得 好方便慢烤雞腿蛋芝士吐司🐓吐司好足料 大大塊厚身慢烤雞腿 肉質嫩滑 配埋半熟糖心蛋 同份量好多半溶芝士 口感好豐富 古早味手工滷肉飯滷肉飯以傳統台式做法❤️軟綿嘅珍珠米配上半肥嘅慢煮豬腩肉加自家製滷水汁 滷肉份量仲好多 油香十足 配埋解膩嘅酸蘿蔔 好味🥰估唔到佢哋嘅D小食都咁好食🤤花枝丸配淮鹽🦑花枝丸即叫即炸 熱辣辣外脆內軟 肉質爽口彈牙 仲食到一粒粒花枝夜市蝦捲🦐外層炸得香脆 肉質爽口 唔會覺得太油膩黑布台式香腸原條香腸 外皮香脆 咬落去好多汁 又香口 兩杯飲品都係自家制桂花烏龍茶🍵無糖冷泡茶 入口醇香 好解膩 唔會有苦澀味冬瓜茶味道唔太甜 食完香口野最岩飲❤️
慢烤雞腿蛋芝士吐司🐓
古早味手工滷肉飯