2021-11-06
講到荃灣既吉列牛一定會諗起兩間,今次就黎到其中一間,門口大大個秘字,內裡係簡單工業風,配合柔和既燈光都幾神秘嫁💛 餐廳主打兩款吉列牛當然要一次過試哂啦😬 另外仲有鰻魚同豚肉揀。1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148餐廳選用新鮮黑松露加日本麵包糠造成。佢黑松露味道唔重,如果期望會有好香黑松露呢個可能會有d失望,但牛肉非常新鮮,油花分怖好均勻,我數過有成16塊咁多嫁🤤加上個日本麵包糠真係發揮得好好,食落口真係肉juicy吉列超脆🤩🤩🤩十分推介要食佢👍🏻2️⃣板燒吉列牛 $108呢個係美國安格斯牛,同樣外層用日本麵包糠,所以都係非常鬆脆,兩隻吉列牛都各有特色😋3️⃣秘.燒牛肉野菜鍋 $98面頭鋪滿牛肉,肉用湯燜得透而入味,底下原來有滿滿既野菜,而個湯先係精華,用左牛骨牛肉熬出黎,非常鮮甜同牛香味🤤🤤🤤我係有飲哂d湯嫁🤣今次黎食lunch 所以加左秘之飯素同溏心蛋,飯係超大碗好好味,仲包埋汽水。真係超full 😆 不得不提餐廳用牛脂黎比客人塗係熱石板,未燒吉列牛都已經好香,燒到一半餐廳仲會主動加火服務非常好。鋪頭長期有大量捧場客,想試既朋友一定要預留時間早d排隊呀😬
1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148
2️⃣板燒吉列牛 $108