2021-11-23
荃灣人氣吉列牛黃店 - 袐行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。地點尚算方便,係愉景新城行過黎大概10分鐘就揾到。今日早咗小小大概6點就去到,唔洗等位~ 正😌不過平日黎講食到一半就已經full house 咁濟,如果weekend 想過嚟食可能真係要早啲黎攞位先得啦🥴板燒安格斯牛 $115 牛味相對重啲,鍾意食牛味濃嘅朋友嗌依個就啱晒啦,牛花好平均,每邊燒咗廿零秒左右,都仲好juicy。板燒吉列牛 $115牛味相對冇咁出,不過勝在佢係吉列,有多種香脆嘅口感,而且吉列牛上面嘅脆脆面仲好完整,唔會係散晒,值得一讚。晚市定食(+$38),有櫻花昆布湯+飯素飯+溏心蛋,個湯係想像到嘅味精水,超咸,飲一啖湯要送十啖水嘅感覺🤢反而個飯就幾好,加左飯素仲淋埋啲汁,所以就咁齋食飯一啲都唔dry好夠味👍🏻另外見到枱枱都有人嗌咗枝葡萄汽水($26),本住試伏嘅心態跟隊型都叫左枝黎試。味道普通,有少少似QOO白提子汁咁嘅味,都幾甜下。如果食燒肉唔想咁普通齋飲可樂,都可以一試。最後2個人埋單$338 ,價錢合理,份量足夠,啱晒食肉獸嘅我哋,食到飽,好滿足😋餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油
行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。
板燒安格斯牛 $115
板燒吉列牛 $115
餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油煙味。