2022-08-13
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻漫花燈火OMG 闊別兩年,終於捲土重來同我哋再見面啦😍我哋一入到餐廳啲裝修真係超級無敵靚!一打開大門,係漆黑一片侍應會指示你打開面前嘅門簾。打開之後你就會進入萬花筒鏡面隧道,完全想像唔到香港會有咁靚的餐廳🌈基本上入面每一個位都係打卡位😂想知道又靚又好玩地方? fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得______________________________黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 ( $188 )黃金蟹肉就非常多,直接一堆放係意粉上面,但意粉份量就真係唔係夠,黑橄欖醬落左少少,無遮到蟹肉味道,精緻野推介。FIKA ( $128 )FIKA 雲朵甜品,雲朵同藍天都係軟綿綿又唔甜,幾好食,到個綠地可能要做到一舊舊,佢就用左好多餅底碎,口感麻麻,整體唔係好甜,而且個藍天白雲加綠草地都好靚,岩曬打卡。OMG 5C ( $88 )彩虹果汁,紅:車厘茄及山楂橙:香橙及白桃黃:菠蘿及荔枝綠:青提子及青蘋果紫:火龍果及紅桑子每款配搭
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
漫花燈火OMG 闊別兩年,終於捲土重來同我哋再見面啦😍
我哋一入到餐廳啲裝修真係超級無敵靚!
一打開大門,係漆黑一片侍應會指示你打開面前嘅門簾。 打開之後你就會進入萬花筒鏡面隧道,完全想像唔到香港會有咁靚的餐廳🌈 基本上入面每一個位都係打卡位😂
黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 ( $188 )
但意粉份量就真係唔係夠,
黑橄欖醬落左少少,無遮到蟹肉味道,
精緻野推介。
FIKA ( $128 )
雲朵同藍天都係軟綿綿又唔甜,幾好食,
到個綠地可能要做到一舊舊,
佢就用左好多餅底碎,口感麻麻,
整體唔係好甜,而且個藍天白雲加綠草地都好靚,
岩曬打卡。
OMG 5C ( $88 )
紅:車厘茄及山楂
橙:香橙及白桃
黃:菠蘿及荔枝
綠:青提子及青蘋果
紫:火龍果及紅桑子
每款配搭都唔錯,打卡彩虹又好靚,
但始終係果汁,放得耐水同渣會分開,
所以飲之前要搵野搞搞。
fai.lok小總結:
地方裝潢好靚,鍾意打卡就一定要去,
不過價錢偏貴,但食物賣相好靚。
雖然味道都唔錯,但唔好去到太大期望。
❣️fai.lok溫馨提示:
💡要先預約,walk-in 係無機會有位
(可以電話,上網預約/睇空置座位)
💡預約人數比較多,記得提早好多預約定
💡甜品供應數量有限
(fai.lok 2點用餐,潘朵拉的盒子已經售罊)
💡用餐時間2小時,每位最低消費$200
💡餐廳大約有12張枱,所以唔係好迫,咁就唔會有人攝鏡