2020-05-07
喺日本好出名嘅天婦羅丼近依一年喺香港開咗幾間分店,因為最近武漢肺炎嘅關係所以都少咗出街食飯,就算出街都諗住揀一啲比較小人嘅地方,今次我哋就揀咗東涌一齊行街順便食嘢,依一間分店喺東薈城入面,地點都幾方便餐廳入面都做咗好多消毒殺菌防疫嘅措施,入到去都會覺得好安心,坐低之後因為每一張枱都會有一塊板格住左右兩邊嘅枱,唔會同左右兩邊嘅人有密切嘅接觸講到嘢食,我同朋友每人叫咗一個飯,最多料嘅梗係江戶前天丼啦,因為每一件嘅天婦羅都係師傅即叫即炸所以等候嘅時間都會比較來,但係質素就真係同等候成正比嘅一嚟到已經聞到好香嘅天婦羅味道,而且裝滿晒成碗都係天婦羅真係見到都流晒口水,依一款天婦羅飯有穴子、海老、魷魚、帶子、枝豆、溫泉蛋仲有海,食落去嘅味道真係好豐富,每一件嘅炸天婦羅都係非常之趣口,食落去好香而我最鍾意食嘅就係穴子,大大條好有咬口而且味道好香好甜,每一件嘅食物都好新鮮,配埋天婦羅嘅醬汁真係好夾最後我哋仲叫咗一罐檸檬茶汽水,成碗飯真係好豐富好滿足
而我最鍾意食嘅就係穴子,大大條好有咬口而且味道好香好甜,每一件嘅食物都好新鮮,配埋天婦羅嘅醬汁真係好夾 最後我哋仲叫咗一罐檸檬茶汽水,成碗飯真係好豐富好滿足