IG一直比呢間小店洗版📷 主要食意式Cicchetti 即係唔同嘅小碟Dishes 🍽 啱晒唔大食但又想試唔同款式既我🤣 味道水準唔錯但係Menu會經常轉🥴 今次食唔到想像中既Signature Dishes 所以同期望有啲落差🎨 PS 見到好多人話服務好差有定心理準備😅 感覺未算差但比較冷漠唔主動值得留意下⭐️ Sachetti 🥟意式餃子配上Squash同蘆筍🎃 賣相顏色好Fresh 好Vibrant 🌈 鹹香嘅Parmesan Cheese 脆片增加了口感既豐富🧀⭐️ Millefoglie 🌯Puff Pastry加上Kale同Mascarpone Cheese做餡唔會太重草青味🥬 非常建議點醬一齊食😋 Puff Pastry口感個人麻麻地喜歡⭐️ Cannelloni 🍝肉醬同蕃茄既配搭好傳統好濃郁🍅 但係個Sauce 有點太Heavy 太油 🤨⭐️ Lobster and Potato 🦞最出色既一道❤️ 龍蝦調味啱啱好口感好鮮🌊 配上甜甜地嘅粟米Puree口感好Smooth 🌽意外的Match⭐️ Ink Cavatelli 🖤充滿海水味💙 墨魚同青口嘅鮮味都融入到Pasta裡面 要
Sachetti

Lobster and Potato

⭐️ Lobster and Potato 🦞
Ink Cavatelli

⭐️ Ink Cavatelli 🖤
充滿海水味💙 墨魚同青口嘅鮮味都融入到Pasta裡面 要留意既係Cavatelli Pasta 可能係意式既煮法比較硬🥹
Tiramisu

⭐️ Tiramisu 🍰
絕對係香港排名數一數二好食嘅Tiramisu💕 Mascarpone Cheese 好Smooth 🍭 咖啡同酒味都好突出但係好平衡 🥃
Lemonade

⭐️ Lemonade 🍋
甜得好清新好消暑🌤 價錢算係合理🥳

⭐️ Posso (上環)
📍 上環九如坊12號地舖
Sachetti