2023-03-30
之前朋友生日慶祝🎉已經嚟過一次,都覺得唔錯👍🏻今次再訪見佢地轉左新menu添👍🏻👍🏻我就揀左6道菜嘅「招牌季節嘗味菜單」~由頭盤/沙律/主食/甜品所組成~另外,亦都聽侍應哥哥嘅推介再加配咗佢地精選嘅紅白酒🍷實行今晚美酒配佳餚😋😋「🥖特式餐包」&「🦀日本紅蟹肉豆腐奶凍」佢地個餐包好特別㗎,唔係跟牛油係跟一個麵豉醬同紫菜~鹹鹹地但又同餐包嘅甜味好夾,好有日式嘅感覺~鍾意食嘅仲可以無限refill添~至於紅蟹肉奶凍,柚子啫喱醋嘅酸味帶動出蟹肉嘅鮮甜~再配上豆腐奶凍嘅濃濃豆香,作為第一道菜非常清新開胃~「🦪焗日本生蠔配紫菜牛油」/「🥗慢煮日本A5和牛臀肉沙律」/「🍝波士頓龍蝦帶子意大利麵配自家製櫻花蝦XO醬」生蠔肥美鮮甜啖啖肉,和牛臀肉沙律嘅臀肉軟嫩濃香肉味~加上生雞蛋同日式燒肉汁,味道令人深刻難忘❤️至於龍蝦帶子意大利麵,佢哋個意大利面質地有啲似拉麵,會偏彈牙~龍蝦同帶子都好鮮嫩,不過略嫌醬汁嘅鹹鮮味濃左啲~如果可以淡返啲,海鮮味更出就會更加係我嘅口味~「🐮美國特級牛腰肉配柚子醋汁/澳洲M9和牛牛小排」作為扒房佢哋嘅牛肉係非常出色🌟🌟牛腰肉燒到外邊香脆,入面則細嫩富有嚼勁~配上柚子醋汁,味道好
之前朋友生日慶祝🎉已經嚟過一次,都覺得唔錯👍🏻
今次再訪見佢地轉左新menu添👍🏻👍🏻
我就揀左6道菜嘅「招牌季節嘗味菜單」~
由頭盤/沙律/主食/甜品所組成~
另外,亦都聽侍應哥哥嘅推介再加配咗佢地精選嘅紅白酒🍷
實行今晚美酒配佳餚😋😋
「🥖特式餐包」&「🦀日本紅蟹肉豆腐奶凍」
佢地個餐包好特別㗎,唔係跟牛油係跟一個麵豉醬同紫菜~
鹹鹹地但又同餐包嘅甜味好夾,好有日式嘅感覺~
鍾意食嘅仲可以無限refill添~
至於紅蟹肉奶凍,柚子啫喱醋嘅酸味帶動出蟹肉嘅鮮甜~
再配上豆腐奶凍嘅濃濃豆香,作為第一道菜非常清新開胃~
生蠔肥美鮮甜啖啖肉,和牛臀肉沙律嘅臀肉軟嫩濃香肉味~
加上生雞蛋同日式燒肉汁,味道令人深刻難忘❤️
龍蝦同帶子都好鮮嫩,不過略嫌醬汁嘅鹹鮮味濃左啲~
如果可以淡返啲,海鮮味更出就會更加係我嘅口味~
「🐮美國特級牛腰肉配柚子醋汁/澳洲M9和牛牛小排」
作為扒房佢哋嘅牛肉係非常出色🌟🌟
牛腰肉燒到外邊香脆,入面則細嫩富有嚼勁~
配上柚子醋汁,味道好夾,越咬越香👍🏻👍🏻
至於和牛牛小排,完全唔需要啲乜嘢特別調味~
超級嫩滑!油花肉味極均勻,入口齒頰都充滿牛香,久久不散🤤🤤
「🥭🌶芒果山椒雪芭」
我鍾意食又辣又酸嘅雪糕,因為會好清爽~
而呢款唔止酸辣嘅衝擊,入邊每一款食材嘅配搭味道都充滿唔同嘅層次~
可以送走肉類嘅肥膩之餘,再添上一份清爽感令人心曠神怡😌😌