2024-07-09
自5月開張至今都一直出名難預約,一位難求!今次MARK實朝早10點一早入去搶,終於成功預到週末中午時段!🥢挽肉と米套餐 $138★★★★☆入到去坐BAR枱全程食客可以望到舊漢堡扒喺炭火到燒,再送去你面前,真正現煮!套餐有三舊漢堡扒,白飯任添、一碗湯、生雞蛋一隻!漢堡扒會逐一上枱,食落KEEP住夠熱!店員都會介紹番三個食法!🔶第1件原汁原味:咬落超Juicy好多肉汁,有埋焦香炭燒味,配啖熱辣辣軟綿白飯,超正,一啲都唔膩!🔶第2件配蘿蔔泥、柚子醋:蘿蔔泥加埋柚子醋,酸度中和個漢堡油膩感,比較清新!我亦加左佢地嘅辣椒粉、香炸蒜碎,兩個都好夾。🔶第3件生雞蛋:將漢堡扒加埋蛋黃,最重要係呢個時候要添飯,咁樣個飯夠哂熱,食落更滋味,生蛋拌牛肉漢堡飯!但有小小要挑剔就係個蛋味唔重唔夠香!🥢淺漬泡菜$35普通冇特別,免費提供嘅梅子醋漬白菜更岩我胃口,生薑梳打$35唔錯,解膩消暑!🌟總括:中環食呢個價錢仲有三件現埸即燒炭火日本牛肉漢堡扒,相信冇邊間做到,超值。漢堡扒幾JUICY,但肉味唔算好特出。本身冇去過日本食本店,冇得作比較,但個人黎講係好食,唔會話好油膩!
★★★★☆
🔶第3件生雞蛋:將漢堡扒加埋蛋黃,最重要係呢個時候要添飯,咁樣個飯夠哂熱,食落更滋味,生蛋拌牛肉漢堡飯!但有小小要挑剔就係個蛋味唔重唔夠香! 🥢淺漬泡菜$35普通冇特別,免費提供嘅梅子醋漬白菜更岩我胃口,生薑梳打$35唔錯,解膩消暑!