2024-04-05
🌟一人燒肉愈開愈多,總有一間係左近😆今日揀左呢間地點好方便的一人燒肉,就係朗豪坊隔離的朗晴坊。🌟餐廳俾我第一感覺真係好乾淨企理,座位空間好大,係我去過咁多一人燒肉坐得最舒服。6點黎到唸住食個early dinner, 點知餐廳都已經坐左五成人,好受歡迎!🌟餐廳已經包左白飯,漬物/泡菜,同麵鼓湯。🥩A5 葱燒牛肋肉套餐 200g $132有兩種部位的牛肋肉,揀左味噌醬。兩種部位都係啖啖肉,油脂比較少,岩晒鍾意肉味濃的人😋🥩A7澳洲M9里脊肉+橫隔膜肉套餐 配月見汁 220g $185 兩個套餐比較之下,我鐘意呢個餐多d😍牛肉雪花均勻,油脂豐富,燒完超香口,配埋月見汁,又滑又juicy 😋我將另一個餐的葱花放左係里脊肉上面捲住燒,隱藏食法😆有另一番風味。🌟🌟總括嚟講,一人燒肉性價比一流,果然係fast and yummy 😋
🌟餐廳已經包左白飯,漬物/泡菜,同麵鼓湯。
🥩A5 葱燒牛肋肉套餐 200g $132