早排天氣熱辣辣☀️,同男朋友喺銅鑼灣行街行到出晒汗💦,愈行愈覺得口渴。於是,我哋就決定去「珍奶街」(渣甸街) 呢間新開嘅人氣泰國過江龍茶飲店😆~·茶飲店設有座位俾客人堂食,但座位數目唔多,我哋見有太多人,座位又坐滿晒🙈,所以決定選擇外帶飲品。順帶一提,店舖除咗出售茶飲之外,仲有出售自家品牌嘅茶葉產品,等客人可以買番屋企慢慢細味😋!·呢度最出名嘅就應該係 ,話茶香又奶滑,味道香濃,係嚟到必飲!不過呢~我同男朋友今次就偏偏唱反調👻,反而點咗 同埋 。 · 味道香濃,朱古力同咖啡嘅比例恰到好處😆,唔會掩蓋大家嘅味道,所以冇話朱古力味重啲又或者咖啡味重啲咁,係杯值得推介嘅mocha😉!· 係呢度嘅招牌飲品,味道清新,充滿玫瑰味道❤️,而個杯印有玫瑰花圖案,打卡最適合不過😍!聽講玫瑰花茶功效多多,例如:排毒、降血壓、舒緩精神緊張...等,所以都值得一試😋!(照相之際,男朋友已經飲咗一截😝) ✨妹豬仔👧🏻💬: 兩杯嘢飲都係HKD$32,價錢尚算合理。飲品只可以選擇甜度,但係冰量固定,唔可以選擇少冰/走冰,感覺飲咗幾啖之後就冇晒,只剩下一大半冰塊🙈。不過可能咁先做到正宗嘅泰國風味🇹🇭,同時亦做到令人透

呢度最出名嘅就應該係 [正宗泰式國奶茶🥤],話茶香又奶滑,味道香濃,係嚟到必飲!不過呢~我同男朋友今次就偏偏唱反調👻,反而點咗 [泰國朱古力咖啡🍫] 同埋 [泰國蜂蜜玫瑰花茶🌹]。

[泰國朱古力咖啡🍫] 味道香濃,朱古力同咖啡嘅比例恰到好處😆,唔會掩蓋大家嘅味道,所以冇話朱古力味重啲又或者咖啡味重啲咁,係杯值得推介嘅mocha😉!
泰國朱古力咖啡

[泰國蜂蜜玫瑰花茶🌹] 係呢度嘅招牌飲品,味道清新,充滿玫瑰味道❤️,而個杯印有玫瑰花圖案,打卡最適合不過😍!聽講玫瑰花茶功效多多,例如:排毒、降血壓、舒緩精神緊張...等,所以都值得一試😋!(照相之際,男朋友已經飲咗一截😝)
泰國蜂蜜玫瑰花茶

✨妹豬仔👧🏻💬: 兩杯嘢飲都係HKD$32,價錢尚算合理。飲品只可以選擇甜度,但係冰量固定,唔可以選擇少冰/走冰,感覺飲咗幾啖之後就冇晒,只剩下一大半冰塊🙈。不過可能咁先做到正宗嘅泰國風味🇹🇭,同時亦做到令人透心涼嘅消暑飲品。
15 分鐘 (外賣自取)
泰國朱古力咖啡
泰國蜂蜜玫瑰花茶