2023-05-20
成日都經過呢間人氣水門雞飯 今日終於去試一試佢!我地咁岩可以食到下午茶餐☕️ 真係好抵食 有正餐連埋野飲👍我地就叫左一個水門雞飯(轉雞髀肉)跟埋 鳳尾蝦炒金邊粉🦐 我特別欣賞水門雞飯既雞肉好滑身!啲肉幾厚身 可以點啲甜酸汁 更令人開胃☺️ 仲有2大塊青瓜 清新唔油膩☘️ 啲油飯香得嚟又唔會太油太濟 唔錯!仲有埋個冬瓜胡椒湯 胡椒味幾重 😉另外 鳳尾蝦炒金邊粉也很夠鑊氣! 同埋食得辣既朋友唔好錯過! 而且有成4-5舊大蝦 同埋多舊豆腐 連埋啲花生碎 芽菜 同埋 青檸足料得嚟又惹味☺️👍此外 我地都叫左碟泰式炒通菜🥬 同樣地即叫即整 所以食到有鑊氣🔥同時 仲可以叫少鹽少油 所以健康得嚟又不失風味😎 個通菜夠哂辣 好味😋我地仲食左串燒 分別有2個雞串同一個豬肉串😋both 燒得正香 唔會過燶 煙煙韌韌咁好正😄 仲可以點啲沙嗲醬 野飲上 我地一人叫了一杯 熱泰式奶茶 跟 凍鮮檸梳打😁 熱泰式奶茶 好香滑 也重奶味!而凍鮮檸梳打則消暑 唔會甜 酸酸地 解渴一流!
我地咁岩可以食到下午茶餐☕️ 真係好抵食 有正餐連埋野飲👍
我地就叫左一個水門雞飯(轉雞髀肉)跟埋 鳳尾蝦炒金邊粉🦐
野飲上 我地一人叫了一杯 熱泰式奶茶 跟 凍鮮檸梳打😁
熱泰式奶茶 好香滑 也重奶味!
而凍鮮檸梳打則消暑 唔會甜 酸酸地 解渴一流!