2023-10-14
餐廳係日式木系設計風格,店舖嘅標誌係貓貓嘅肉掌,店入面嘅水杯同筷子托都係肉掌圖案。中午時間12:15店舖出面已經有好多人,我哋大約要等20張枱,正打算放棄之際就發現前面有好多人都走咗。大約等咗半個鐘左右可以入坐。好可惜嘅係店舖嘅招牌忌廉咖喱烏冬已經售罄,而我想飲嘅特色飲品都售罄,最後叫咗個火炙牛肉壽喜燒沾烏冬。掛住喺碗邊嘅牛肉當然冇圖片咁多片,只係得五小片,個人覺得壽喜燒嘅湯底偏鹹,又油又鹹最後話加柚子湯都係加左少少,完全食唔到加左有咩分別。重點烏冬係凍嘅,沾沾下連湯冇埋溫度。湯亦都好難掛上烏冬度,最後都係浸住啲烏冬變咗湯烏冬。牛肉比較薄身,食唔出有咩特別,感覺上有啲名過其實。天婦羅炸蝦拼盤都係香脆,但係一個$168套餐嘅份量同行嘅兩位男士都話食唔飽。整體而言又未至於係中伏嘅,只不過係呢個價錢對比呢個質素,同埋要等咁耐就有啲唔係太值得。