2019-07-12 377 瀏覽
本身男朋友👦🏻話帶我去西環食呢個熱石牛扒🥩,咁啱喺媒體得知港島開多咗兩間分店,於是就去咗灣仔分店喇😄。·一入門口位置放咗一部自動售賣機,先自助落單俾錢購票 (好有日本特色👍🏻,就好似喺日本去拉麵店🍜咁),然後店員會安排座位💁🏻‍♀️,同埋俾一部bibi機。·牛扒價錢包咗自助形式嘅沙律吧🥗,所以等緊bibi機響時,可以出去拎沙律、湯🥣、飯🍚、水同餐具🍴。到bibi機響起,就可以去「取牛處」拎牛扒喇🤤。·話你知啦💡~店舖上碟嘅牛扒都只會係1成熟🤨,所以見到血水滲出係正常咖,然後就由自己擔當大廚👩🏻‍🍳,喺熱力石板上控制牛扒嘅生熟度。另外,牛扒係冇調味嘅,所以提供咗唔同醬油俾客人選擇😉,分別有:三拍子蒜蓉、鹽🧂、黑胡椒粒、茄汁、酸汁、豉油、牛扒醬汁。·✨妹豬仔👧🏻💬: 我地都點咗 🥩,肉味香濃、充滿肉汁,味道唔錯😍!重點係,拎牛扒已經聽到好大嘅滋滋聲,就知熱力石板夠曬熱辣辣!價錢HK$109💰嚟講,算係高質而抵食👍🏻!之不過,沙律吧🥗嘅嘢就真係嘛嘛地,有待改善🙈。另外要注意⚠️,店舖地方唔大,而牛扒只用木板連熱力石板上碟,所以拎牛扒時要加倍小心至得!

三拍子牛扒  300g

✨妹豬仔👧🏻💬: 我地都點咗 [三拍子牛扒300g]🥩,肉味香濃、充滿肉汁,味道唔錯😍!重點係,拎牛扒已經聽到好大嘅滋滋聲,就知熱力石板夠曬熱辣辣!價錢HK$109💰嚟講,算係高質而抵食👍🏻!
  • 三拍子牛扒