2022-01-18
人氣熱食台式飯團茶飲店阿杏飯團係尖東好好生意,現係旺角開了分店 ,係人來人往的彌敦道585號富時中心,JCO隔離,即係信和中心 對面,好易搵。呢間店比尖東店大,裝修好靚呀,張透明Cyber搖搖椅係必打卡位👍地方寬敞之餘樓底又夠高。有較多打卡位🥰都仲有櫻花樹及靚花花地板好吸睛😍佢地仲裝左部電視介紹台式多料飯團製作,愈睇愈想食,於是order左一個麻辣牛扒飯團,牛扒切細左,一口入魂!麻辣醬勁惹味,飯團中有D脆脆令口感更有層次。整體調味適中,唔會過咸。至於黑糖珍珠奶茶亦都有誠意,D珍珠好Q彈,唔似某D品牌又硬又細粒。奶及茶的比例都唔錯。另外我叫左微糖走冰,健康D嘛🤣。呢間剛開,現試業中,見有開業優惠, 消費滿100蚊送粉紅靚靚阿杏利是封,購買一個飯團送指定清茶,優惠期只限1月22至24號!要再來🥰🤭
有較多打卡位🥰都仲有櫻花樹及靚花花地板好吸睛😍