2023-02-08
近排喺ig見過幾次朋友po呢個粉紅色花花包裝嘅飯團,包裝好有少女style,內裡就色彩繽紛爆哂餡,即刻openrice research下,原來係連開好幾間分店嘅台式飯團🍙 當然要試試佢!呢度飯團嘅賣點係即叫即造,保證熱辣辣😊 款式有成20-30款咁多,真係眼花撩亂。我覺得佢地嘅飯團好有痴飯concept,用上紫糯米咬落煙煙韌韌,入面有油炸鬼,生菜,肉鬆,菜甫等配料,再加上主食同濃厚醬汁,味道好豐富🤤🤤🤤芝士鰻魚飯團🍙($46) - 呢款最多人推介!芝士同鰻魚出奇地夾,各有自己嘅特色味道但成功融和一齊,鰻魚比較淋身夾埋油炸鬼同菜甫一齊食有多重口感。咸蛋雞扒飯團🍙($42) - 咸蛋黃控嘅就不能錯過!切開一半見到大大隻咸蛋黃,沙沙嘅蛋黃入口溶化,而且唔會過咸,令成個飯團好惹味😙除咗飯團之外店舖仲有賣台式飲品,我同朋友叫左黑糖珍珠鮮奶同手作紅豆奶茶🧋 2款都係$29已經有大杯裝,性價比唔錯。黑糖珍珠偏甜,所以叫半糖已經夠味啦😉