2023-09-05
之前係銅鑼灣希慎個邊食過一次,覺得味道唔錯,咁啱今次黎到中環搭登山電梯經過,又食多次~*Sunshine Breakfast $118呢份全日早餐超豐富,有窩夫、炒蛋、多士、煙三文魚同埋薯粒🤩炒蛋滑嫩,多士烘得香脆,配牛油+炒蛋/煙三文魚好好味!薯粒外層微脆,內裡綿軟😋如果飲過濾咖啡嘅話仲可以無限添飲㗎😽*香脆雞翼 $78雞翼係出乎意料地好食😍有六款口味可以選擇,我地揀咗蒜香蜜糖味🍯雞翼好大隻,外皮炸得香脆可口,內裡肉質香滑多汁,最後淋上蒜香蜜糖醬,微甜中有蒜香味,超級惹味🥰*自製棉花糖石板街窩夫 $103黎到green waffle diner 肯定要試下佢嘅窩夫,見到石板街窩夫好多人推薦,就試下佢✨窩夫外脆內軟,仲有淡淡蛋香,配上朱古力醬同雲呢拿雪糕好好味,而且棉花糖同杏仁片令口感更豐富🤤*雲呢拿奶昔 $66奶昔質地好順滑,雲呢拿味香濃醇厚,鍾意雲呢拿嘅就千祈唔好錯過😋埋單嘅時候店員仲同我地講如果消費滿$680就可以申請VIP,下次幫襯可以有9折同儲分!而且好似話星期五同六會營業到凌晨三點,所以過黎happy hour 都唔錯😻
*Sunshine Breakfast $118
*香脆雞翼 $78