2018-02-19
好耐無約家姐飯聚,呢晚約去呢間超食海鮮嘅人氣餐廳🍴撐吓檯腳👭裝修都幾有特式,餐廳內廳呈長形,牆上有好多蟹仔cushion公仔擺設,仲有蟹仔頭形玩偶頭箍,比你戴上頭扮🦀當晚未到14號已有情人節餐點提供,而今晚我地食咗人氣蟹宴🦀🦀$588 二人套餐非常豐富首先係六小缽:有蟹肉玉子燒、蟹子日式凍豆腐、虎蝦配芒果慕斯、柚子醋海藻沙律、酸辣羅勒海蜆、海鹽枝豆六小碟前菜放喺木盒內,每碟都幾精緻架~玉子燒是我最愛,上面鋪滿蟹肉酸辣羅勒大蜆&虎蝦芒果慕斯有d似泰式口味,酸酸辣辣有少少甜,幾有新鮮感柚子醋海藻沙律較爽口,好開胃~豆腐配麻醬當然無得輸,不過兩個人分就有少許麻煩~枝豆就無特別第二道菜係芝士蟹肉釀蟹蓋,賣相一流蟹蓋面放嘅米白色海藻狀物,其實係炸白飯魚乾香香脆脆配芝士蟹肉醬汁幾好味,加上三文魚子口味偏咸,加火箭菜好少少,但如果可以撈白飯就更好~單吃感覺好寡第三道菜王樣·鱈場蟹海鮮紙火鍋係全晚重點主菜紙火鍋唔係度度有得食,鍋仔細細,但呢個套餐嘅食物絕對唔嘢少!有一隻蟹、有十隻白蜆、兩隻大蝦望見隻蟹恨死隔離檯一對母女而食火鍋又點少得配菜呢?有日本本菇、彩色魚蛋卷、魚餅、獅子狗🐩魚蛋、粟米仔、冬菇、南
$588 二人套餐非常豐富
望見隻蟹恨死隔離檯一對母女 而食 火鍋又點少得配菜呢?有日本本菇、彩色魚蛋卷、魚餅、獅子狗🐩魚蛋、粟米仔、冬菇、南瓜片同蔬菜用新鮮海鮮煲嘅湯煮嘅蔬菜特別鮮甜好味 睇吓隻蝦都份量十足架,而且都好新鮮 鱈場蟹棒大大條好肉地因爲煮蟹都要時間,中途可以叫 侍應幫你加湯架,咁就無咁易痴底啦 第四道菜係蟹之雜炊,即日式蟹粥,較為黏稠,因為 火鍋已好夠份量,差D食唔晒😣 最後嘅 甜品色澤夢幻細細杯剛剛好!唔駛拆蟹,啱晒鍾意食蟹但唔喜歡食剥殼嘅懶鬼不過食蟹宴都要唔少時間,適合兩口子或同好友傾計,坐耐少少都唔怕被人趕。
除咗人氣蟹宴,鄰檯食嘅龍蝦似乎都好吸引~散叫餐點都有唔少選擇喎下次要再嚟試試