2025-02-08 0 瀏覽
踏入寒冬,最幸福嘅莫過於嚟一碗滋潤嘅糖水!今次帶大家嚟到 SOYmart by 豆乳狂人,一試佢哋嘅冬日限定糖水同埋人氣小食,絕對係滋潤之選! ❤️薑汁麻薯芋薯糖水一打開已經聞到濃濃嘅薑汁香氣,瞬間驅走寒意!糖水甜度適中,薑汁味道濃郁但唔會嗆喉,飲完成個人暖笠笠! 主角麻薯同芋薯更加係亮點! 薑汁白玉煙韌彈牙,帶有淡淡薑味; 拉絲鮮奶麻糬軟糯綿密,拉絲效果一流,奶香濃郁; 三色芋薯分別係紫薯、芋頭同蕃薯,每一款都香甜軟糯,口感豐富! 🧡滋潤之選三色芋圓呢款糖水相對清爽,適合鍾意食芋圓嘅朋友!三色芋圓分別係紫薯、芋頭同地瓜,每一粒都煙煙韌韌,咬落去好有口感!糖水配上桃膠超級滋潤。💛多芒小丸子芒果控必試!呢款糖水用料十足,滿滿嘅芒果肉香甜多汁,小丸子煙韌彈牙,仲有西米增加口感,整體味道清新,食完唔會覺得膩! 💚牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯食完糖水,當然要試埋佢哋嘅鹹點!粢飯即叫即製,熱辣辣!牛油果熟成度剛好,口感creamy;吉列蝦炸得香脆可口;青瓜絲清爽解膩,整體配搭非常出色!

❤️薑汁麻薯芋薯糖水

🧡滋潤之選三色芋圓